Gedragscode

BoekeenKerstman.nlWij hanteren een strikte gedragscode voor ieder bezoek. Hieronder kunt u nalezen wat deze code inhoudt.

Gedrag

De Kerstman gedraagt zich altijd netjes en correct. Gedragingen die niets met het Kerstfeest van doen hebben, of het feest kunnen schaden, keuren wij af.

Openbare verschijning van de Kerstman

De Kerstman verschijnt pas na 5 december in het openbaar. Met uitzondering van besloten bijeenkomsten of foto- en filmopnamen die, zoveel mogelijk achter de schermen, voor het Kerstfeest worden gemaakt.

Kleding van de Kerstman

De Kerstman gaat altijd netjes en correct volgens de gebruikelijke kledinglijn gekleed.

Haarwerk van de Kerstman

Het haarwerk van de Kerstman dient er altijd keurig netjes en goed verzorgd uit te zien. Een vieze en ongekamde of ongeborstelde baard is absoluut uit den boze.

Schminken‚Ä®/ grime

Het schminken van de Kerstman gebeurt met veel aandacht en zorg. Het gezicht van de Kerstman is niet overdadig (wit) geschminkt.

Kinderschrik‚Ä® Kerstman

De Kerstman is een kindervriend bij uitstek. Het dreigen om kinderen mee te nemen naar de Noordpool is uit den boze.

Verplaatsingen van de KerstmanBoekeenKerstman.nl

Verplaatsingen van de Kerstman kunnen geschieden met vele mogelijkheden van vervoer, mits ze het waardige karakter en het nodige respect ten opzichte van de Kerstman en het Kerstfeest niet schaadt.

Het nakomen van gemaakte afspraken

De Kerstman komt zijn gemaakte afspraken altijd keurig netjes na. Bij calamiteiten, bijvoorbeeld in het verkeer, geeft hij tijdig een berichtje aan de organisator waar hij naar toe moet.

Het gebruik van alcoholische dranken en roken

De Kerstman gebruikt voor en tijdens het optreden geen alcoholische dranken en rookt niet.